EL CONSELLER D’EMPRESA I CONEIXEMENT DE LA GENERALITAT VISITA L'ALBA

Sou a: Inici / Actualitat / NOTÍCIES / EL CONSELLER D’EMPRESA I CONEIXEMENT DE LA GENERALITAT VISITA L'ALBA
El Conseller Ramon Tremosa ha visitat les instal·lacions del Sincrotró ALBA de la mà de la seva directora, Caterina Biscari, i d’altres membres de la direcció així com del propi personal investigador que hi estava treballant. Després, el Conseller també s’ha reunit a l’auditori de l’ALBA amb diversos responsables d’altres centres de recerca de l’entorn i ha aprofitat per anunciar la intenció del Govern en crear un fons d’inversió público-privat per impulsar la transferència de coneixement de la recerca que fa Catalunya.

 VisitaTremosa_IM1.2 VisitaTremosa-IM2

La directora del Sincrotró ALBA, Caterina Biscari, guia per les instal·lacions al Conseller Ramon Tremosa. Sobre la passarel·la del Hall Experimental amb vistes al túnel de l'accelerador.

VisitaTremosa-IM3 VisitaTremosa-IM4

El Conseller Ramon Tremosa i el Secretari Jordi Cabrafiga parlen amb alguns dels investigadors del Sincrotró ALBA sobre les noves línies de llum en construcció. A l’esquerra, davant la línia de llum LOREA, parlant amb Carles Colldelram (responsable de la secció Transversal d'Enginyeria) i Joan Casas (responsable de la Divisió d'Enginyeria). A la dreta, a la línia de llum XALOC, parlant amb Judith Juanhuix (responsable de la Secció de Biociències).


Cerdanyola del Vallès, 16 de novembre de 2020. Aquesta tarda el Conseller d'Empresa i Coneixement de la Generalitat de Catalunya, Ramon Tremosa, ha visitat el Sincrotró ALBA per conèixer com funciona la instal·lació i el servei que ofereix a la comunitat científica i a la societat en general. L'acompanyaven el secretari d'Universitats i Recerca, Francesc Xavier Grau, el secretari general d'Empresa i Coneixement, Jordi Cabrafiga i el Director General de Recerca, Joan Gómez Pallarès.

Després de conèixer de primera mà les línies de llum on es realitzen experiments en camps molt variats de la ciència, el Conseller Tremosa ha assistit a una reunió amb els directors i directores de diversos centre de recerca catalans: el rector de la Universitat Autònoma de Barcelona, Javier Lafuente; el director de EURECAT, Xavier López; de l’Institut de Física d’Altes Energies (IFAE), Ramon Miquel; de l’Institut de Ciència de Materials de Barcelona (ICMAB-CSIC), Xavier Obradors; de l’Institut Català de Nanociència i Nanotecnologia (ICN2), Pablo Ordejón, del Centre de Recerca Ecològica i Aplicacions Forestals (CREAF), Joan Pino; del Barcelona Institute of Science & Technology (BIST), Gabby Silberman; del Parc de l’ALBA, Pere Solà; i de l’Institut de Biologia Molecular de Barcelona (IBMB-CSIC), Núria Verdaguer i membres de la direcció del propi Sincrotró ALBA, que feia d’amfitrió.

El Conseller ha comunicat que el Govern treballa en la creació d’un fons d’inversió de caràcter públic-privat amb l’objectiu d’impulsar la transferència de coneixement de la recerca que fa Catalunya i millorar el seu índex d’innovació, que actualment se situa per sota de la mitjana europea. “Estem treballant en un acord de Govern que comprometi 5 milions d’euros del pressupost de l’any vinent i 5 milions més del 2022", en paraules del Conseller. 

L’anunci d’aquest nou instrument a favor de la innovació s’ha fet durant la visita al Sincrotró ALBA, que és una de les grans infraestructures cientificotecnològica dels sistemes català i espanyol de recerca. El Conseller d’Empresa i Coneixement també ha destacat que “precisament, aquest tipus d’infraestructures són fonamentals en la consolidació i avanç de la recerca a Catalunya, al mateix temps que esdevenen motors econòmics”.

 VisitaTremosa_IM5 VisitaTremosa_IM6

Esquerra: Fotografia de grup de tots els assistents. Dreta: Caterina Biscari durant la reunió amb el Conseller d’Empresa i Coneixement i la resta de representants dels centres de recerca. 

arxivat sota: ,