ALBA ACULL EL 27è CONGRÉS DE FONTS DE LLUM DE SINCROTRÓ EUROPEES

Sou a: Inici / Actualitat / NOTÍCIES / ALBA ACULL EL 27è CONGRÉS DE FONTS DE LLUM DE SINCROTRÓ EUROPEES
Representants de catorze fonts de llum europees van assistir a l'edició de 2019 del congrés el passat novembre.

 IM_ESLS2019

Foto de grup dels assistents al 27è congrés de Fonts de Llum de Sincrotró Europees.

Cerdanyola del Vallès, 16 de Desembre de 2019. El 27è congrés de Fonts de Llum de Sincrotró Europees (ESLS, per les sigles en anglès) es va celebrar al Sincrotró ALBA el 28 i 29 de novembre. Aquest congrés, celebrat cada any, és l'oportunitat per a la comunitat d'acceleradors d'anell d'emmagatzematge de compartir l'estat actual i les novetats de les fonts de llum de sincrotró europees existents, així com informar sobre el progrés d'aquelles en construcció.

Aquest any, catorze fonts de llum han informat sobre l'estat de les seves instal·lacions, incloent-hi fonts de llum en funcionament i altres en procés de disseny. A més, una de les sessions va estar dedicada al desenvolupament de nous Dispositius d'Inserció, amb 5 instal·lacions presentant els seus últims dissenys.

Els participants van aprofitar les pauses per a cafè i els dinars per interaccionar entre ells, amb discussions animades, fomentant les col·laboracions i l'intercanvi d'informació.

La sèrie de congressos de l'ESLS es va iniciar el 1993 amb la intenció de proporcionar un fòrum de debat entre les Fonts de Llum Europees, des de llavors, no ha passat ni un sol any sense aquest congrés, que està altament valorat pels participants.

arxivat sota: ,