ALBA CELEBRA AMB ÈXIT UNA ALTRA JORNADA DE PORTES OBERTES

Sou a: Inici / Actualitat / NOTÍCIES / ALBA CELEBRA AMB ÈXIT UNA ALTRA JORNADA DE PORTES OBERTES
El 20 de maig de 2023, el Sincrotró ALBA va obrir les seves portes al públic general a la primera Jornada de Portes Obertes celebrada després de la pandèmia. Un gran nombre de visitants va poder gaudir d'un dia de celebració de la ciència i la tecnologia a les nostres instal·lacions.

IM_ALBAOpenDay2023_3  IM_ALBAOpenDay2023_4

Cerdanyola del Vallès (Barcelona), 23 de maig del 2023. L'expectació al voltant de l'ALBA Open Day 2023 era molt alta després de tres anys sense celebrar-se. En menys de 48 hores es van esgotar les gairebé 3.000 entrades disponibles per visitar el Sincrotró ALBA i conèixer en persona com funciona la nostra instal·lació i quins són els seus camps d'aplicació.

Des de les 09.00 fins a les 19.00 hores, els visitants van poder gaudir d'un recorregut lliure per l'edifici, on explorar les principals característiques de l'ALBA així com descobrir curiositats en moltes de les activitats pràctiques que s'oferien al llarg de l'itinerari.

120 voluntaris de la plantilla, estudiants i col·laboradors van fer possible l'esdeveniment, canviant per un dia els seus laboratoris o despatxos per atendre els visitants i explicar detalls incansablement, sempre acompanyats d'un somriure. Els municipis de Cerdanyola i Sant Cugat van oferir el seu suport, comptant amb la participació directa de voluntaris de protecció civil de Sant Cugat del Vallès.

IM_ALBAOpenDay2023_1  IM_ALBAOpenDay2023_2

Els visitants més petits van poder divertir-se en una àrea exclusiva, on es feien espectacles científics sobre criogènia o buit. També van poder fer anar un dels tres braços robòtics, fabricats amb impressores 3D. Tal com ja es va fer el 2019, es va organitzar una campanya de recollida de dents de llet en col·laboració amb el Centre Nacional de Recerca sobre l'Evolució Humana (CENIEH) de Burgos.

El projecte de renovació del Sincrotró, ALBA II, també va estar present en diversos punts del recorregut així com en les dues conferències a càrrec de Caterina Biscari, directora, i Francis Pérez, cap de la divisió d'Acceleradors.

L'esdeveniment ha estat organitzat amb el suport de la Fundació Espanyola per a la Ciència i la Tecnologia (FECYT), a través del projecte FCT-21-17088, el Ministeri de Ciència i Innovació d'Espanya i la Generalitat de Catalunya.

 IM_ALBAOpenDay2023_5  IM_ALBAOpenDay2023_6  IM_ALBAOpenDay2023_7

ALBA compta amb un programa consolidat de divulgació, que inclou l'organització de la Jornada de Portes Obertes de l'ALBA, visites guiades i el projecte Missió ALBA, entre altres activitats. Més de 6.500 persones visiten les instal·lacions cada any.

 

Amb la col·laboració de la Fundació Espanyola per a la Ciència i la Tecnologia. El Sincrotró ALBA forma part de la xarxa d'Unitats de Cultura Científica i de la Innovació (UCC+i) de la Fundació Espanyola per a la Ciència i la Tecnologia (FECYT) i ha rebut suport a través del projecte FCT-21-17088.

IM-FECYT

arxivat sota: ,