ALBA CELEBRA EL 21è CURSO DE FLUKA

Sou a: Inici / Actualitat / NOTÍCIES / ALBA CELEBRA EL 21è CURSO DE FLUKA
Des del 8 fins al 12 d'abril, el Sincrotró ALBA va organitzar la 21a edició del curs FLUKA, que brinda capacitació als professionals que treballen en les simulacions de Montecarlo per al transport de radiació. FLUKA és un paquet de simulació de programari de física de partícules completament integrat. Té moltes aplicacions en física i enginyeria experimental d'altes energies, blindatge, disseny de detectors i telescopis, estudis de raigs còsmics, dosimetria, física mèdica i ràdiobiologia. Els 32 assistents provinents de tot el món han ampliat els seus coneixements sobre el programari FLUKA i han tingut l'oportunitat de visitar les instal·lacions de l'ALBA.

Cerdanyola del Vallès, 12 d'abril de 2019. En col·laboració amb l'equip de FLUKA, el Servei de Protecció Radiològica de l'ALBA va organitzar el 21è curs de FLUKA. Aquest programari és una eina de propòsit general per als càlculs de transport de partícules i interaccions amb la matèria, que abasta una àmplia gamma d'aplicacions: des del blindatge de protons i acceleradors d'electrons fins al disseny d'objectius, calorimetria, activació, dosimetria, disseny de detectors, sistemes impulsats per accelerador, raigs còsmics, física dels neutrins, radioteràpia etc.

La màxima prioritat en el disseny i desenvolupament de FLUKA sempre ha estat la implementació i millora de models físics moderns i sòlids. Aquest software pot simular amb alta precisió la interacció i la propagació en matèria d'aproximadament 60 partícules diferents, inclosos fotons i electrons des d'1 keV fins a milers de TeV, neutrins, muons de qualsevol energia, hadrons d'energies de fins a 20 TeV (fins a 10 PeV vinculant FLUKA amb el codi DPMJET) i totes les antipartícules corresponents, neutrons fins energies tèrmiques i ions pesats. El programa també pot transportar fotons polaritzats (per exemple, llum de sincrotró) i fotons òptics.

Aquesta va ser la 21a edició del curs FLUKA, que des de 2003 s'organitza a tot el món en països com Itàlia, França, Alemanya, Estats Units, Grècia, Índia, Portugal, República Txeca, el Canadà, Xina, Sud-àfrica, Corea o el Brasil.

IM-FLUKA1IM-FLUKA2IM-FLUKA4IM-FLUKA3 IM-FLUKA5IM-FLUKA6

arxivat sota: ,