ALBA CELEBRA PER TERCERA VEGADA EL DIA DEDICAT ALS ESTUDIANTS DE DOCTORAT

Sou a: Inici / Actualitat / NOTÍCIES / ALBA CELEBRA PER TERCERA VEGADA EL DIA DEDICAT ALS ESTUDIANTS DE DOCTORAT
Aquest matí ha tingut lloc a l'ALBA la tercera edició del Dia de l'Estudiant de Doctorat. Aquells que estan desenvolupant la seva tesi doctoral al Sincrotró ALBA han presentat els seus projectes, vinculats tant a les aplicacions de la llum de sincrotró en l'àrea d'experiments com al desenvolupament dels acceleradors. A més, la millor presentació ha estat premiada amb l'oportunitat de visitar una altra font de llum de sincrotró; en aquesta edició la guanyadora ha sigut Anna Mandziak.

Cerdanyola del Vallès 7 d'octubre 2019.  Aquest matí fins a 10 estudiants de doctorat han presentat l'estat de les seves tesis doctorals, que tracten sobre un ampli ventall de camps relacionats amb la llum de sincrotró.

Ha obert la sessió Isidro Crespo, estudiant investigador a la línia de llum XALOC en col·laboració amb la Wageningen University, presentant la seva investigació sobre la biologia molecular i estructural dels factors de resposta a les auxines, involucrats en el creixement de les plantes. Seguidament, Nerea Bernardo, també doctoranda a XALOC, ha mostrat la seva investigació sobre la resistència als antibiòtics i la prevenció de la seva propagació a través de la conjugació dels bacteris, via l'estudi de proteïnes clau del plasmidi conjugatiu pLS20 tant a nivell estructural com funcional.

El tercer ponent ha estat Jan Groen, estudiant de doctorat que realitza el seu treball a la línia de llum MISTRAL en col·laboració amb el CIC BiomaGUNE de Donosti. La seva tesi tracta de la visualització 3D de proteïnes modulars de repetició dissenyades i del seu efecte en la fibrosi cardíaca, usant les tècniques de microscòpia i crio-tomografia de raigs X tous.

Després dels projectes de tesi de biociències, ha estat el torn per a les ciències de materials i el magnetisme. Primer, Anna Mandziak, ja en el seu tercer any de doctorat realitzat a la línia CIRCE-PEEM, ha explicat el seu treball en la manipulació de dominis magnètics en pel·lícules primes de magnetita, fet en col·laboració amb l'Institut de Física Química Rocasolano.

Després de la pausa, Nithyapriya Manivannan, que realitza el seu doctorat a la línia CLAESS en col·laboració amb la Universitat Autònoma de Barcelona, ha parlat sobre els aliments enriquits amb seleni i les seves interaccions i mecanismes de competència entre diferents elements. Després, Raphaëlle Houdeville, ha comentat el seu projecte de tesi on fa servir la tècnica de difracció de pols de la línia MSPD de l'ALBA per estudiar bateries en condicions de temperatura diferents a les de l'ambient.

A continuació, Max Schütte ha presentat el seu projecte de doctorat industrial en l'ús de plasma RF per a la neteja en ultrabuit, en col·laboració amb la Universitat de Barcelona. L'ha seguit Patrick Krkotic, de la Divisió d'Acceleradors de l'ALBA, que ha descrit el seu treball per al Future Circular Collider (el futur col·lisionador circular europeu), centrat en la impedància de les superfícies de superconductors d'alta temperatura i els requisits per al seu ús com a materials de pantalla de feix, en col·laboració amb la Universitat Politècnica de Catalunya (UPC).

Per la Divisió d'Enginyeria, Ignasi Bellafont ha presentat la seva tesi focalitzada en l'estudi dels efectes del buit induïts pel feix a la cambra de buit de feix criogènic del Future Circular Collider. Aquesta investigació és també en col·laboració amb la UPC. Finalment, ha sigut el torn de Letícia de Melo; la seva tesi duta a terme a la línia BOREAS de l'ALBA estudia els efectes dels acoblaments d'intercanvis en els sistemes híbrids Gr-4f / 3d FM.

L'esdeveniment ha estat conduït per Salvador Ferrer, assessor científic de la direcció d'ALBA, i els caps de les divisions d'Experiments, Enginyeria i Acceleradors: Klaus Attenkofer, Joan Casas i Francis Pérez. Al final, la directora del Sincrotró ALBA, Caterina Biscari, ha felicitat tots els participants i ha ressaltat la importància del fet que la majoria d'ells treballen en projectes en col·laboració amb institucions externes representant un rellevant enllaç per l'ALBA amb altres centres de recerca. 

 

IM-phd2019groupIM-phd2019icrespoIM-phd2019nbernardoIM-phd2019jgroenIM-phd2019amandziakIM-phd2019nmanivannanIM-phd2019rhoudevilleIM-phd2019mschutteIM-phd2019pkrkoticIM-phd2019ibellafontIM-phd2019ldemeloIM-phd2019winner

D'esquerra a dreta i de dalt a baix: Isidro Crespo, Nerea Bernardo, Jan Groen, Anna Mandziak, Nithyapriya Manivannan, Raphaëlle Houdeville, Max Schütte, Patrick Krkotic, Ignasi Bellafont, Letícia de Melo i sessió de preguntes a càrrec de Salvador Ferrer. En l'última imatge, Anna Mandziak rebent el premi a la millor presentació al costat del Responsable de la Divisió d'Experiments, Klaus Attenkofer; la Directora del Sincrotró ALBA, Caterina Biscari; i la presidenta de AUSE, Gloria Subías.

arxivat sota: ,