FINALITZAT EL PROCÉS DE SELECCIÓ DE LA COL·LABORACIÓ ALBA-FCT PORTUGAL

Sou a: Inici / Actualitat / NOTÍCIES / FINALITZAT EL PROCÉS DE SELECCIÓ DE LA COL·LABORACIÓ ALBA-FCT PORTUGAL
Un equip d'experts ha revisat els projectes rebuts, dels quals se n'han seleccionat quatre. Les convocatòries de places de recerca postdoctorals associades a aquests projectes s'obriran ben aviat.

Cerdanyola del Vallès, 23 de febrer de 2021. La magnitud dels grans reptes per a la ciència i l'enginyeria modernes requereix noves formes de coordinar el lideratge intel·lectual i els recursos científics com la caracterització, la computació i les capacitats de creixement. La Fundação para a Ciência e Tecnologia (FCT) en col·laboració amb el Sincrotró ALBA ha reconegut aquesta necessitat i ha creat el projecte científic IBERIAN, una oportunitat de col·laboració per a investigadors portuguesos i espanyols de quatre àrees d'investigació, que utilitza eines de llum de sincrotró per resoldre problemes als quals fa front la nostra societat.

Un equip d'experts internacionals va revisar els projectes i en va seleccionar quatre. Els resums d'aquests projectes, així com els equips implicats i la descripció de les quatre àrees científiques es publiquen aquí. Les convocatòries de places de recerca postdoctorals associades a aquests projectes s'obriran ben aviat.

Volem destacar que el projecte científic IBERIAN és un vehicle, creat per FCT i ALBA per fomentar l'ús d’eines basades en llum de sincrotró per part de la comunitat investigadora portuguesa i a més a més per donar suport a la col·laboració entre investigadors portuguesos i espanyols. Aquest projecte també està flanquejat amb altres mesures com el suport financer d'usuaris portuguesos a l'ALBA i ajuts específics per a noves comunitats d'usuaris portuguesos. Amb l'esperit de l'acord FCT-ALBA, es promou la col·laboració científica entre els dos països, fomentant l'intercanvi científic i tècnic, desenvolupant projectes comuns i facilitant l'accés dels usuaris.

arxivat sota: ,