ALBA SUMA A LA SEVA PLANTILLA CINC PERSONES A TRAVÉS DEL PROGRAMA "EMPLEO JOVEN"

Sou a: Inici / Actualitat / NOTÍCIES / ALBA SUMA A LA SEVA PLANTILLA CINC PERSONES A TRAVÉS DEL PROGRAMA "EMPLEO JOVEN"
Les persones contractades són cinc joves menors de 30 anys amb perfils variats que, durant dos anys de contracte, treballaran a les diferents divisions d’ALBA amb l’objectiu d’ampliar els seus coneixements i guanyar experiència professional a una instal·lació científica.

Cerdanyola del Vallès, 12 de novembre 2019. Les persones contractades són cinc joves menors de 30 anys amb perfils variats que, durant dos anys de contracte, treballaran a les diferents divisions d’ALBA amb l’objectiu d’ampliar els seus coneixements i guanyar experiència professional a una instal·lació científica.

Aquesta contractació ha sigut possible gràcies al Programa Estatal de Promoció al Talent i la seva Ocupabilitat en I+D+i impulsat pel Ministeri de Ciència, Innovació i Universitats que promou més de 1.000 contractacions, per valor de 40 milions d’euros.

Es tracta de la segona ocasió en què l’ALBA és beneficiaria d’aquestes ajudes. L’anterior convocatòria de l’any 2014 va permetre contractar a deu joves, dels quals avui en dia cinc d’ells formen part de la plantilla estable del Sincrotró ALBA.

 

IM_EmpleoJoven2019
Els nous membres del Sincrotró ALBA al hall experimental. D’esquerra a dreta: Ana Bueno Fernández, Alejandro Alonso Marín, Anabel Sacristán Ruiz, Guillem Domènech Domingo i Sarah Moreira Castro.

 

Varietat de perfils per a un entorn multidisciplinari

Pel que fa a la seva motivació per a presentar-se a aquesta oferta, l’Ana Bueno ho té força clar: “Jo he estudiat un màster en física de partícules i crec que aquesta és la instal·lació més important en física de partícules d’Espanya”. L’Ana formarà part de la divisió d’Acceleradors, a la secció d’Operacions, l’objectiu de la qual és el de garantir el bon funcionament de la instal·lació assegurant l’ús de la llum de sincrotró per part del personal científic que ve a l’ALBA a realitzar els seus experiments.

Aquesta jove física vol “veure per a quines coses serveixen els físics fora de la universitat” i, en aquests anys, espera obtenir una formació transversal mentre s’endinsa al món de la recerca.

Així mateix, tant el Guillem Domènech com l’Alejandro Alonso troben a l’ALBA la seva primera experiència laboral:
“Jo em vaig presentar perquè aquesta instal·lació em semblava molt interessant, ja l’havia visitat. En aquests dos anys espero obtenir experiència laboral al meu camp” diu el Guillem. Ell s’incorpora a la divisió de Computació, concretament a la secció d’Electrònica. Aquesta última dissenya, opera i dona suport al hardware per als sistemes de control del sincrotró, adquireix dades i també dona suport a l’equipament electrònic de la màquina, les fonts d’energia i la infraestructura del cablejat.
L’Alejandro, d’altra banda, és enginyer informàtic i treballarà a la divisió de Computació, a la secció de Control. En ella, s’encarreguen de dissenyar, desenvolupar, operar i donar suport al sistema de control dels acceleradors, les línies de llum, la seguretat de l’equip de protecció de persones, així com de l’adquisició de dades a les línies de llum. “En aquests dos anys espero poder guanyar experiència en la meva feina de programador i començar a llaurar-me un lloc al món científic” comenta.

Respecte l’Anabel Sacristán i la Sarah Moreira, elles coneixen una mica més el sincrotró, ja que ambdues havien fet pràctiques a l’ALBA anteriorment: “Acabava de fer les pràctiques d’empresa aquí [a l’ALBA] i em van parlar d’aquesta oferta. Em semblava una bona opció perquè tant l’empresa com la feina que porto a terme aquí m’agraden força” explica l’Anabel, que és Tècnica Superior de Laboratori i formarà part de la divisió d’Experiments, a la secció de Biociències. Treballarà als laboratoris de biologia de l’ALBA, donant suport a aquells experiments relacionats amb les Ciències de la Vida i la Matèria Condensada Lleugera.
La Sarah conta que va gaudir molt de l’experiència de pràctiques: “En parlar-me d’aquesta oferta, vaig pensar que seria una bona oportunitat per a seguir formant-me en el camp de la comunicació científica a un centre singular com és l’ALBA i amb un equip que ja conec i amb el que sé que aprendré molt”. Aquesta nanotecnòloga amb un màster en Història de la Ciència, treballarà a l’oficina de Comunicació i Divulgació, on s’encarreguen de portar a terme les notícies, esdeveniments, comunicacions corporatives i activitats divulgatives de l’ALBA.

 

IM_LogoFSE

arxivat sota: ,