DOCENTS EXPERTS EN ACCELERADORS DE PARTÍCULES ES REUNEIXEN A L'ALBA

Sou a: Inici / Actualitat / NOTÍCIES / DOCENTS EXPERTS EN ACCELERADORS DE PARTÍCULES ES REUNEIXEN A L'ALBA
Durant el 15 i 16 d'abril de 2019 el Sincrotró ALBA ha reunit els experts que formen part del consell assessor de l'Escola Interuniversitària sobre Acceleradors (JUAS, Join Universities Accelerator School), un programa de formació de 16 universitats europees i el CERN.

Cerdanyola del Vallès, 16 de abril de 2019 - Aquesta formació ofereix dos cursos d'especialització de cinc setmanes per a alumnes universitaris sobre la ciència dels acceleradors de partícules i la tecnologia i les seves aplicacions. Hi participen tres universitats espanyoles: la Universitat de València (UV), la Universitat Politècnica de Catalunya (UPC) i la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB)

Caterina Biscari, directora del Sincrotró ALBA i professora a la UAB, és la representant d'aquesta universitat en el consell assessor d'aquest programa de formació. El curs de física d'acceleradors de la UAB és l'únic curs a les universitats espanyoles que es dóna dins el programa de grau.

Durant la reunió, els membres del consell assessor han discutit i analitzat els continguts que recull la formació, així com han proposat millores per a les futures edicions. També han tingut oportunitat de visitar les instal·lacions del Sincrotró ALBA, incloent la seva túnel d'acceleradors, aprofitant una parada tècnica prevista.

IM_JUASSchoolABmeeting_1  IM_JUASSchoolABmeeting_2

IM_JUASSchoolABmeeting_3  IM_JUASSchoolABmeeting_4

Mes informació sobre l'Escola Interuniversitària d'Acceleradors (JUAS School)

arxivat sota: ,