EL PRESIDENT QUIM TORRA VISITA EL SINCROTRÓ ALBA

Sou a: Inici / Actualitat / NOTÍCIES / EL PRESIDENT QUIM TORRA VISITA EL SINCROTRÓ ALBA
El President de la Generalitat de Catalunya, el Molt Honorable Sr. Quim Torra, ha visitat avui el Sincrotró ALBA, acompanyat per la seva directora, Caterina Biscari, i altres membres de la instal·lació. Al finalitzar la visita ha anunciat una inversió per posar en marxa un nou centre que acollirà dos microscopis electrònics d'altes prestacions a l'ALBA.

Cerdanyola del Vallès, 18 de setembre de 2019. Durant la visita s'ha reunit amb la direcció i ha pogut conèixer de primera mà el funcionament i estat actual del Sincrotró ALBA, així com els seus plans de futur amb la construcció de noves línies de llum. Allà ha pogut comprovar que la infraestructura dóna servei a més de 2.000 investigadors cada any que realitzen experiments en àmbits molt diversos (des d'aplicacions biomèdiques fins a propietats magnètiques dels materials). 

Posteriorment, el grup s'ha dirigit a la zona experimental, on es troba el complex d'acceleradors d'electrons així com els laboratoris o línies de llum. En el recorregut, ha tingut oportunitat de parlar amb una de les investigadores que realitzava avui mesures al Sincrotró. També han pogut veure una de les quatre línies de llum que estan en construcció actualment.

Al finalitzar el recorregut, el President ha destacat la importància d'una infraestructura com el Sincrotró ALBA "per liderar la revolució científica i continuar sent una referència a nivell mundial". Ha anunciat una inversió de 5 milions d'euros per instal·lar al Sincrotró dos microscopis electrònics avançats: un especialitzat en ciència de materials i catàlisi química, que permetrà realitzar mesures de gran precisió amb aplicacions industrials, i un altre crio-microscopi que servirà per resoldre complexos biològics amb una gran resolució. Aquest centre, participat i finançat per diferents institucions de recerca, ampliarà les capacitats analítiques de l'ALBA. Tenir els microscopis a l'ALBA ajudarà a estudiar de manera eficient diferents problemes científics, ja que les seves tècniques són complementàries a les de les línies de llum, oferint una àmplia gamma d'instrumentació per abordar problemes complexos. L'experiència d'el Sincrotró ALBA amb usuaris, juntament amb la seva dimensió multidisciplinar i internacional, la converteix en un lloc perfecte per al centre de microscòpia.

La visita formava part d'un esdeveniment organitzat pel Parc de l'Alba. El President també ha estat acompanyat pel director general de Recerca, Sr. Joan Gómez Pallarés, l'alcalde de Cerdanyola del Vallès, Carlos Cordón, i el director del Parc de l'Alba, Pere Solà.

IM_VisitMHPGQuimTorra_1  IM_VisitMHPGQuimTorra_2

IM_VisitMHPGQuimTorra_3  IM_VisitMHPGQuimTorra_4

IM_VisitMHPGQuimTorra_5  IM_VisitMHPGQuimTorra_6

arxivat sota: ,