EL SINCROTRÓ ALBA I EURECAT FIRMEN UN CONVENI PER COOPERAR I IMPULSAR LA RECERCA EN MATERIALS

Sou a: Inici / Actualitat / NOTÍCIES / EL SINCROTRÓ ALBA I EURECAT FIRMEN UN CONVENI PER COOPERAR I IMPULSAR LA RECERCA EN MATERIALS
Mitjançant aquest acord, ambdues institucions col·laboraran en projectes d’investigació i innovació basats en l’ús de la llum de sincrotró per desenvolupar aplicacions d’interès industrial.

Cerdanyola del Vallès, 2 de febrer 2021   El progrés de la ciència no es pot entendre sense la col·laboració del personal científic i tecnòleg de diferents àmbits que aporten coneixements complementaris. La col·laboració entre institucions és cada vegada més important per a la solució dels reptes actuals de la nostra societat que, a més, afavoreix la visibilitat i l’impacte dels resultats de les investigacions conjuntes.

Per aquest motiu, el Sincrotró ALBA i el centre tecnològic Eurecat, dues grans institucions dedicades a la investigació i el desenvolupament de materials i processos al més alt nivell, han firmat un conveni per cooperar i impulsar la investigació de materials.

Mitjançant aquest acord, Eurecat i ALBA estableixen un àmbit de cooperació per participar en projectes de recerca, desenvolupament i innovació d’interès mutu relacionats amb la llum de sincrotró i el desenvolupament de nous productes i materials, així com la millora de diferents processos de rellevància científica i industrial. En concret, es perseguirà, entre d’altres, el desenvolupament de nous materials metàl·lics, ceràmics, compòsits i bateries, la  millora de processos de fabricació industrials i el desenvolupament de tecnologies i processos per a la millora dels recursos mediambientals, així com la introducció en el sector industrial dels beneficis de la I+D basada en llum de sincrotró i la innovació tecnològica, en particular en les PIMEs.

IM-logoEurecat

Eurecat aglutina l’experiència de més de 650 professionals que generen un volum d’ingressos de 50 milions d’euros anuals i dona servei a més de 1.600 empreses. I+D aplicat, serveis tecnològics, formació d’alta especialització, consultoria tecnològica i esdeveniments professionals són alguns dels serveis que Eurecat ofereix tant per grans com per petites i mitjanes empreses de tots els sectors. Amb instal·lacions a Barcelona, Canet de Mar, Cerdanyola del Vallès, Girona, Lleida, Manresa, Mataró, Reus, Tarragona, Amposta i Vila-seca, participa en 160 grans projectes consorciats de I+D+i nacionals i internacionals d’alt valor estratègic i compta amb 88 patents i 7 spin-off. El valor afegit que aporta Eurecat accelera la innovació, disminueix la despesa en infraestructures científiques i tecnològiques, redueix els riscos i proporciona coneixement especialitzat a mesura de cada empresa.
.
IM-logoALBA


El Sincrotró ALBA és una de les infraestructures científico-tècniques més importants d’Espanya i actualment presideix la Lliga Europea de Fonts de Fotons basades en Acceleradors (LEAPS) que agrupa a una vintena de grans infraestructures europees. ALBA va ser inaugurat el 2010 i des d’aquell moment s’ha dedicat a oferir llum de sincrotró a la comunitat científica i industrial interessada en caracteritzar a escala atòmica i molecular materials de camps tan diversos com biomedicina, ciència de materials, nanotecnologia o arqueologia. ALBA ha donat servei a més de 1.900 institucions, centres d’investigació i empreses privades de 45 països diferents. Les seves instal·lacions són usades per més de 2.100 usuaris acadèmics i industrials cada any i s’han generat prop de 2.000 publicacions científiques, moltes d’elles de gran impacte, i que són mencionades directa o indirectament per 372 patents.

.

 

arxivat sota: , ,