HERCULES EUROPEAN SCHOOL 2024

Sou a: Inici / Actualitat / NOTÍCIES / HERCULES EUROPEAN SCHOOL 2024
Un any més el Sincrotró ALBA ha acollit l'HERCULES European School. Tota la setmana de l'11 al 15 de març va estar totalment dedicada als 20 joves investigadors provinents de diversos països que van venir a aprendre les diferents tècniques que tenim al nostre sincrotró.

IM-HERCULES

Cerdanyola del Vallès, 20 de març 2024 L'HERCULES European School és un curs de 5 setmanes coordinat per la Université Grenoble Alpes dedicat a la radiació de neutrons i de sincrotró, amb l'objectiu de formar els futurs investigadors. Durant una setmana, els participants tenen l'oportunitat de viatjar a una de les instal·lacions que participen en el projecte, entre ells el Sincrotró ALBA.

De l'11 al 15 de març, 20 joves científics es van allotjar a Cerdanyola i van venir a l'ALBA per aprendre de primera mà la recerca amb llum de sincrotró amb el suport del personal investigador del Sincrotró. Durant aquesta setmana, els van impartir sessions teòriques i pràctiques sobre les tècniques d'avantguarda amb radiació de sincrotró, amb aplicacions en camps com la biologia, la química, la física o la ciència de materials.

En concret, els participants de l'escola HERCULES van assistir a sessions dedicades a les diferents tècniques disponibles a l'ALBA: cristal·lografia de macromolècules i difracció de raigs X, microscòpia de transmissió de raigs X, micro-espectroscòpia infraroja, difracció de raigs X de petit i gran angle per a la caracterització de materials nanoestructurats, espectroscòpia d'absorció i emissió de raigs X, absorció de raigs X i dicroisme circular magnètic, microscòpia electrònica de fotoemissió i microscòpia electrònica de baixa energia, XPS a pressió ambiental, NAP-XPS i anàlisi correlativa de materials energètics avançat, en el marc del projecte INCAEM.

Les sessions pràctiques es van realitzar a les línies de llum LOREA, BOREAS, NOTOS, MIRAS, MISTRAL, XALOC i NCD-SWEET. Els estudiants van fer també sessions sobre recol·lecció de dades i preparació d’informes experimentals.

En conjunt, els alumnes de l'escola HERCULES van experimentar la utilitat transversal de la llum de sincrotró en la investigació científica. A més, les sessions al costat dels professionals de l’ALBA representen un aprenentatge molt enriquidor per al seu futur en el món de la recerca.

IM-HERCULES24-1  IM-HERCULES24-4

arxivat sota: ,