L'ALCALDESSA DE BARCELONA VISITA EL SINCROTRÓ ALBA

Sou a: Inici / Actualitat / NOTÍCIES / L'ALCALDESSA DE BARCELONA VISITA EL SINCROTRÓ ALBA
Ada Colau va visitar ahir les instal·lacions junt amb la directora d'ALBA, Caterina Biscari.

IM_Visita-Colau-2IM-Visita-Colau-1

A l'esquerra, detall de la reunió prèvia en la qual Caterina Biscari va presentar els assoliments i situació actual d'ALBA. A la dreta, Caterina Biscari i Ada Colau sobre una de les línies de llum d'ALBA.

IM_Visita-Colau-3IM_Visita-Colau-4

A l'esquerra, Ada Colau, Caterina Biscari i Marta Cruells a la línia de llum CIRCE parlant amb Michael Foerster, científic de la línia. A la dreta, Caterina Biscari, Joan Subirats, Ada Colau i Marta Cruells a la línia de llum CLÆSS parlant amb Laura Simonelli, responsable de la línia, i la resta del seu equip.


Cerdanyola del Vallès, 12 de desembre de 2019. Ada Colau, alcaldessa de Barcelona, acompanyada de Joan Subirats, regidor i directora de l'àrea de Cultura, Educació, Ciència i Comunitat i de Marta Cruells, cap de Gabinet de la Regidoria de Feminismes i LGTBI, va visitar ahir el Sincrotró ALBA.

La visita va iniciar amb una reunió amb l'equip directiu d'ALBA en la qual la directora va fer una breu presentació sobre el funcionament i estat del complex d'acceleradors. Va mostrar les diferents àrees d'aplicació de la ciència duta a terme a ALBA, com el desenvolupament de fàrmacs, la ciència de materials, la nanotecnologia, el medi ambient, l'alimentació o el patrimoni cultural, i va parlar dels plans de futur de la instal·lació, que actualment té quatre línies de llum en construcció i espera aprovar el finançament d’almenys altres tres.

Caterina Biscari va voler ressaltar també la importància de disposar d'aquesta instal·lació científica a la zona "És molt important que les institucions i empreses entenguin com podem ajudar a desenvolupar la investigació que duen a terme", i el que ALBA representa per a Catalunya i Espanya, animant a augmentar la inversió portada a terme perquè la infraestructura continuï creixent.

Després de la reunió, van poder recórrer l'àrea experimental i visitar diverses línies de llum en les que els usuaris els hi van explicar els experiments que estaven portant a terme.
"El Sincrotró ALBA és un dels projectes científics més punters de país, la seva recerca permet millorar la medicina, l'alimentació o la lluita contra la crisi climàtica. Volem que Barcelona segueixi sent un referent en ciència i innovació, i El Sincrotró hi té un paper clau." va comentar Ada Colau després de la visita.

arxivat sota: ,