NOU CAPÍTOL D'ACELERANDO ELECTRONES!

Sou a: Inici / Actualitat / NOTÍCIES / NOU CAPÍTOL D'ACELERANDO ELECTRONES!
Ja pots escoltar el tercer episodi del podcast de ciència del Sincrotró ALBA. Parlem del control i la operació de l'ALBA.

Cerdanyola del Vallès, 14 de març 2022 Des d'avui ja pots escoltar el tercer capítol “L'operació i control d'ALBA”. Disponible a iVoox, Spotify, Google Podcast, Apple Podcasts i Youtube.

Aquest cop posem el focus de llum a... com controlar un Sincrotró. Entrem a la Sala de Control per veure què s'hi viu i seguim de prop les persones que treballen allà. Javi Bañuelos, operador de l'ALBA, ens explica la seva feina.

També coneixerem a l'equip de Control i Adquisició de Dades de la Divisió de Computació d'ALBA de la mà del seu responsable, Guifré Cuní, que s'encarrega de desenvolupar software per supervisar l'estat i operar els instruments que tenim.

Un engranatge perfectament coordinat d'equips tècnics i humans per fer funcionar una de les instal·lacions científiques més complexes d'Espanya.

Aquest podcast està produït en col·laboració amb Cugat Mèdia i gràcies al suport de la Fundació Espanyola per a la Ciència i la Tecnologia, Ministeri de Ciència i Innovació del Govern d'Espanya, a través de la seva convocatòria anual d'ajudes pel foment de la cultura científica, tecnològica i de la innovació.El Sincrotró ALBA forma part de la xarxa d'Unitats de Cultura Científica i de la Innovació (UCC+i) de la Fundació Espanyola per a la Ciència i la Tecnologia (FECYT) i ha rebut suport a través del projecte FCT-20-15798.

IM-FECYT     IM-CugatMèdia


arxivat sota: ,