OPPORTUNITATS EN INNOVACIÓ PER A EMPRESES DELS SECTORS DE CIMENTS, PIGMENTS I CERÀMIQUES

Sou a: Inici / Actualitat / NOTÍCIES / OPPORTUNITATS EN INNOVACIÓ PER A EMPRESES DELS SECTORS DE CIMENTS, PIGMENTS I CERÀMIQUES
Al voltant de 40 persones van assistir al seminari web industrial organitzat pel Sincrotró ALBA en què les empreses van poder conèixer com utilitzar la llum de sincrotró per analitzar i millorar materials com ara ciments, pigments o ceràmiques.

Screenshot of the zoom conference.

Cerdanyola del Vallès, 3 de juny de 2021. Els materials com els ciments o formigons, pigments o ceràmiques estan completament integrats en el nostre dia a dia portant a terme una doble missió: estructural i decorativa. El coneixement i control de les seves propietats físiques i químiques juntament amb els seus processos de fabricació pot afectar de manera directa al seu acompliment.

El 16 de maig, al voltant de 40 persones van assistir al webinar industrial organitzat pel Sincrotró ALBA. Allà, van poder descobrir els principals avantatges d'utilitzar la llum de sincrotró per analitzar aquests materials: experiments més ràpids, més flexibilitat de les condicions experimentals, menors nivells de detecció i una major resolució, entre d'altres. L'informació exclusiva obtinguda mab les tècniques d'ALBA por obrir el camí cap a materials o processos de fabricació innovadors.

L'esdeveniment el va iniciar Caterina Biscari, directora del Sincrotró ALBA. Durant el seminari web, Alejandro Sánchez, director de l'Oficina Industrial, va explicar què és un sincrotró, com les empreses privades poden tenir accés als serveis d'ALBA i va presentar a l'audiència els diversos projectes de la Unió Europea (CALIPSOplus, LEAPS-INNOV, Sylinda ...) que promouen i donen suport al compromís d'aquest tipus d'infraestructures de recerca amb la indústria. Després d'aquesta presentació als serveis del Sincrotró ALBA, els assistents van tenir l'oportunitat de veure exemples específics d'aplicacions de llum de sincrotró en ciments, pigments i ceràmiques: la primera xerrada la va dur a terme Miguel Ángel García Aranda, professor de la Universitat de Màlaga, col·laborador d'ALBA i expert en el camp dels ciments, qui va il·lustrar amb diversos exemples les principals tècniques de sincrotró que es poden utilitzar per a la caracterització d'aquest tipus de materials: Espectroscòpia d'Absorció de raigs X, Difracció en Pols d'Alta Resolució i dispersió de raigs X a baix Angle i Incidència Rasant. A més, dues empreses líders mundials que ja havien utilitzat les tècniques d'ALBA van compartir la seva experiència amb l'audiència. En primer lloc, Pere Borralleras, gerent de màrqueting tècnic en Màster Builders Solutions, va presentar diferents exemples de projectes i les diferents motivacions per utilitzar les tècniques de sincrotró: "utilitzem les tècniques d'ALBA per diversos motius depenent de les necessitats del projecte: per millorar els productes, per aprofundir en el coneixement sobre estratègies de màrqueting", va explicar Pere. Finalment, Jordi Fernández, gerent d'R+D d'ultramarins en Ferro, va mostrar diversos estudis duts a terme a ALBA amb els pigments i va emfatitzar com s'havia establert la col·laboració ALBA-FERRO. El seminari web va acabar amb una animada sessió on es van abordar comentaris i preguntes de l'audiència.

 logos of Calipso Plus, LEAPS Innovation and SYLINDA.

arxivat sota: , ,