SEGON CAPÍTOL D’ACELERANDO ELECTRONES

Sou a: Inici / Actualitat / NOTÍCIES / SEGON CAPÍTOL D’ACELERANDO ELECTRONES
Ja està disponible el segon programa d'Acelerando electrones, el podcast de ciència del Sincrotró ALBA.

Cerdanyola del Vallès, 23 de febrer 2022  Des d'avui ja podeu escoltar el capítol “Los aceleradores de ALBA”. Disponible a iVoox, Spotify, Google Podcast, Apple Podcasts i Youtube.

En aquesta ocasió posem llum als acceleradors d'ALBA. Parlem d´electrons, imants, anells d´acceleració... Ens endinsem al túnel d´ALBA i descobrim com es genera la llum de sincrotró de la mà de Francis Pérez, responsable de la Divisió d´Acceleradors d´ALBA.

També tenim dos convidats molt especials: dos electrons que ens expliquen en directe què se sent quan et donen energia per anar gairebé a la velocitat de la llum.

Vols saber com funciona un accelerador d'electrons? T'ho expliquem!

Aquest podcast està produït en col·laboració amb Cugat Mèdia i gràcies al suport de la Fundació Espanyola per a la Ciència i la Tecnologia, Ministeri de Ciència i Innovació del Govern d'Espanya, a través de la seva convocatòria anual d'ajudes pel foment de la cultura científica, tecnològica i de la innovació.El Sincrotró ALBA forma part de la xarxa d'Unitats de Cultura Científica i de la Innovació (UCC+i) de la Fundació Espanyola per a la Ciència i la Tecnologia (FECYT) i ha rebut suport a través del projecte FCT-20-15798.

IM-FECYT     IM-CugatMèdia


arxivat sota: ,