SEMINARI WEB ALBA II DAY: EL PROJECTE D'ACTUALITZACIÓ D'ALBA

Sou a: Inici / Actualitat / NOTÍCIES / SEMINARI WEB ALBA II DAY: EL PROJECTE D'ACTUALITZACIÓ D'ALBA
La comunitat d'usuaris del Sincrotró ALBA va ser convidada a participar en un seminari virtual que es va celebrar el passat 30 de juny. Els usuaris i usuàries van poder conèixer l'estat en què es troba el projecte d'ALBA II i com contribuir al seu èxit. S'ha obert una convocatòria per a la conceptualització de noves línies de llum. Les propostes es poden enviar fins al 6 de setembre de 2021.

ALBA ii webinar

Captura de pantalla d'alguns dels participants de l'ALBA II Day.

Cerdanyola del Vallès, 1 de juliol de 2021. El 30 de juny es va celebrar el seminari web ALBA II Day. L'esdeveniment es va dividir en 3 sessions. La primera, amb més de 260 participants, va estar dedicada a donar una visió general sobre les perspectives dels usuaris i les usuàries, l'estratègia i la missió per a la comunitat acadèmica i industrial, el futur de l'accelerador, les línies de llum i l'estratègia de col·laboració per ALBA II.

La segona sessió es va centrar en els principals camps estratègics per a la futura instal·lació: Salut, Tecnologia de la Informació i Materials i Energia. Després d'una breu introducció a cada un d'ells, es van obrir sessions alternatives per a cada un dels temes de manera que els assistents poguessin discutir-los més a fons.

Per acabar, la sessió de cloenda va cobrir un sumari de cadascuna de les sessions alternatives, així com les conclusions i comentaris finals. A més, es va presentar la nova convocatòria per a la conceptualització de noves línies de llum.

ALBA II Day - Consulta totes les presentacions sobre el projecte d'actualització d'ALBA

 

Convocatòria per a noves línies de llum

La decisió sobre les característiques de les futures línies de llum i serveis és de crucial rellevància per determinar l'èxit d'ALBA II, de manera que ALBA demana la participació de tota la seva comunitat d'usuaris per enviar propostes per a noves línies de llum.

Aquest és un primer pas per produir una selecció de prepropostes que formin un grup d'idees, de les quals, s'incentivarà a un nombre limitat per a desenvolupar una proposta completa. La decisió final per a una o dues línies de llum, depenent de les possibilitats de finançament, tindrà lloc a principis de 2022. La resta d'idees podrien utilitzar-se més endavant en el procés per seleccionar instruments addicionals o motivar grans actualitzacions de les línies de llum existents. 
La data límit per enviar les prepropostes és el 6 de setembre de 2021.

Consulta la informació sobre la convocatòria per a noves línies de llum


arxivat sota: ,