SUPORT A LA CONSTRUCCIÓ D'UN SINCROTRÓ A MÈXIC

Sou a: Inici / Actualitat / NOTÍCIES / SUPORT A LA CONSTRUCCIÓ D'UN SINCROTRÓ A MÈXIC
Caterina Biscari, directora del Sincrotró ALBA, ha participat en el primer consell interdisciplinari que promou la construcció d'un sincrotró a l'estat d'Hidalgo.

3 d'abril de 2019 - El 28 i 29 de març es va celebrar al Palacio de Minería de la Ciutat de Mèxic el primer "Consell Interdisciplinari d'Independència Tecnològica: Sincrotró Mexicà". Allà, el governador de l'estat d'Hidalgo, Omar Fayad, va anunciar l'aprovació d'una primera dotació pressupostària de 25 milions de dòlars per iniciar el procés de disseny i construcció del primer sincrotró mexicà.

Caterina Biscari és una de les cinc persones que formen part del consell assessor científic, on s'inclou també a Andrew Peele, director del Sincrotró d'Austràlia, Herman Winick, professor emèrit de la Universitat de Stanford i expert en acceleradors de partícules, Brenda Valderrama, investigadora de la Universitat Autònoma de Mèxic i Luis Flores, professor que dirigeix el grup de física d'altes energies de la Universitat de Hong Kong al CERN.

El sincrotró mexicà serà clau per impulsar la independència tecnològica i científica del país, a més d'atreure i retenir talent i impulsar el desenvolupament econòmic en l'entorn. "El sincrotró convertirà a Hidalgo en un referent nacional i internacional i donarà solució a problemes socials. Des del Sincrotró ALBA oferim la nostra experiència i coneixement en la posada en marxa d'un projecte tan il·lusionant ", segons Caterina Biscari.

S'inicia ara un període de disseny de la instal·lació, així com un procés de capacitació de personal científic i tècnic, en col·laboració amb altres instal·lacions.

IM_MexicanSynchrotron1  IM_MexicanSynchrotron2

arxivat sota: ,