TROBADA VIRTUAL ENTRE EL SINCROTRÓ ALBA I FCT PORTUGAL

Sou a: Inici / Actualitat / NOTÍCIES / TROBADA VIRTUAL ENTRE EL SINCROTRÓ ALBA I FCT PORTUGAL
El 17 de desembre, l'ALBA va organitzar juntament amb FCT Portugal un workshop en línia amb aproximadament 100 participants. L'ALBA va presentar a la comunitat portuguesa d'usuaris de llum de sincrotró les característiques i l'estat de la instal·lació. A més, va promoure la interacció entre grups de recerca portuguesos, espanyols i científics del Sincrotró ALBA. En 2021, ALBA acollirà quatre investigadors postdoctorals dins d'aquesta col·laboració ibèrica.

IM_FCT_ALBA_Meeting_CBiscari IM_FCT_ALBA_Meeting_HPereira

A l'esquerra, Caterina Biscari, directora del Sincrotró ALBA. A la dreta, Helena Pereira, presidenta de la Fundació Portuguesa per a la Ciència i la Tecnologia (FCT).

Cerdanyola del Vallès, 23 de desembre de 2020. Després de l'acord de col·laboració signat pel Sincrotró ALBA i la Fundació Portuguesa per a la Ciència i la Tecnologia (FCT) al febrer de 2019 amb l'objectiu d'enfortir la col·laboració científica entre Portugal i Espanya, l'ALBA va organitzar una trobada virtual la tarda del 17 de desembre per difondre el Sincrotró ALBA entre la comunitat investigadora portuguesa i promoure la interacció directa entre els científics de l'ALBA, alguns representants de la comunitat espanyola d'usuaris de sincrotró i la comunitat científica portuguesa.

A la reunió van participar aproximadament 100 investigadors de 15 institucions portugueses diferents. Va començar amb una benvinguda de la Prof. Helena Pereira, presidenta de l'FCT (Portugal) seguida d'una benvinguda i una descripció de l'estat i situació del Sincrotró ALBA (Espanya) per part de Caterina Biscari, directora de l'ALBA. A continuació, hi va haver xerrades a càrrec de Klaus Attenkofer (cap de la Divisió d'Experiments de l'ALBA i director científic) i els responsables de les diferents seccions de la divisió d'Experiments d'ALBA: François Fauth, Judith Juanhuix i Manuel Valvidares. A continuació, es van realitzar quatre reunions en paral·lel dedicades a les àrees estratègiques clau: Bateries, Catàlisi, Materials electrònics i Nanomagnetisme i Ciències de la vida.

L'última part de la trobada va consistir en breus informes dels presidents de cada un dels quatre trobades paral·leles que van ser unànimes en destacar l'èxit de la trobada per a la futura col·laboració entre institucions portugueses i espanyoles en àrees clau de recerca. Tant Pereira com Biscari van tancar la trobada anunciant l'obertura de la convocatòria de projectes de l'1 de febrer a mitjans de març, que culminarà a l'estiu amb la selecció de quatre investigadors postdoctorals que treballaran en el marc de la col·laboració ALBA-FCT.

IM_FCT_ALBA_Meeting_KAttenkofer IM_FCT_ALBA_Meeting_JJuanhuix

A l'esquerra, Klaus Attenkofer, director científic ALBA. A la dreta, Judith Juanhuix, responsable de la secció de Ciències de la Vida (Divisió d'Experiments, ALBA).

IM_FCT_ALBA_Meeting_FFauth IM_FCT_ALBA_Meeting_MValvidares

A l'esquerra, François Fauth, responsable de la secció de Química i Ciència de Materials (Divisió d'Experimentos, ALBA). A la dreta, Manuel Valvidares, responsable de la secció de Propietats Electròniques i Magnètiques (Divisió d'Experiments, ALBA).

IM_FCT_ALBA_Meeting_Participants

Alguns dels participants de la trobada virtual FCT-ALBA.

arxivat sota: ,