UN PROJECTE ON PARTICIPA EL SINCROTRÓ ALBA GUANYA EL TERCER PREMI AL PROGRAMA GENERACIÓ D’IDEES DEL PRUAB

Sou a: Inici / Actualitat / NOTÍCIES / UN PROJECTE ON PARTICIPA EL SINCROTRÓ ALBA GUANYA EL TERCER PREMI AL PROGRAMA GENERACIÓ D’IDEES DEL PRUAB
Zephyrus, un kit professional que elimina els microorganismes present a bens patrimonials de forma no invasiva, ha sigut premiat pel programa del Parc de Recerca UAB que destaca les millors idees de negoci.


La cinquena edició del Programa Generació d’Idees del Parc de Recerca UAB ha reconegut les millors idees de negoci del sector de les indústries culturals i creatives. En ell, un projecte amb la participació del Sincrotró ALBA, anomenat Zephyrus, ha obtingut el tercer premi.

Es tracta d’un kit que conté a un maletí tots els elements necessaris per a realitzar la desinfecció d’obres d’art, arxius, objectes arqueològics o qualsevol altre objecte i un senzill manual d’instruccions amb els passos a seguir per a realitzar el procés. Es caracteritza per la seva fàcil aplicació, ja que no requereix  personal tècnic especialitzat per al desenvolupament del tractament. A més, és compacte, portable, respectuós amb els objectes a tractar i amb el medi ambient.

L’equip que l’ha ideat està format per la Marta Ávila i el Harold Moreno, del Sincrotró ALBA, la Núria Morera i l’Ivan Campana, del Departament de Prehistòria de la UAB, i en Carlos Alonso, llicenciat en Administració i Direcció d’Empreses a la UAB.

El premi obtingut consta de 1.000 euros en metàl·lic i tres mesos d’incubació en l’edifici Eureka del Parc de recerca UAB, per a desenvolupar la idea i convertir-la en negoci.


Group picture Ideas Generation Program UAB Research Park Scheme of the Zephyrus project

Esquerra, foto de grup dels participants al Programa Generació d'Idees al Parc de Recerca UAB. Dreta, esquema del projecte Zephyrus.

arxivat sota: , ,