WAYFORLIGHT: EL CATÀLEG ONLINE DE FONTS DE LLUM EUROPEES

Sou a: Inici / Actualitat / NOTÍCIES / WAYFORLIGHT: EL CATÀLEG ONLINE DE FONTS DE LLUM EUROPEES
ALBA és membre d'aquesta plataforma web destinada a mostrar informació actualitzada sobre línies de llum i instruments disponibles en fonts de llum europees. Aquesta iniciativa ha estat recolzada pels projectes europeus CALIPSO, EUCALL i CALIPSOplus.

6 de setembre de 2019. Wayforlight.eu és un portal web orientat a l'usuari que integra totes les fonts de llum europees (sincrotrons, làsers d'electrons lliures i làsers òptics). Ofereix una base de dades estandarditzada que permet recuperar informació actualitzada sobre les instal·lacions, les línies de llum i els seus instruments. Un conjunt d'eines de cerca avançada permet filtrar per disciplina científica, tècnica i els paràmetres més rellevants utilitzats en els experiments. Els usuaris poden conèixer més de 300 línies de llum en 38 instal·lacions, afinant les recerca dels instruments més adequats i complementaris per als seus futurs experiments.

El portal està dirigit a usuaris acadèmics i industrials, amb una secció per a empreses i un punt d'entrada únic per a petites i mitjanes empreses (PIMEs). Aquest tipus d'empreses poden obtenir accés gratuït a més de 10 instal·lacions gràcies al finançament del projecte CALIPSOplus, el corresponent paquet de treball dedicat a l'accés de les pimes està liderat pel Sincrotró ALBA i la Instal·lació Europea de Radiació Sincrotró (ESRF).

La base de dades ha estat dissenyada i desenvolupada pel sincrotró Elettra (Itàlia). Ofereix un conjunt d'interfícies de programació avançada que permeten la sincronització automàtica de la informació proporcionada per cada instal·lació. Això garanteix l'estandardització de les especificacions tècniques i evita l'entrada de dades múltiples en diferents plataformes, afavorint la sostenibilitat del catàleg a llarg termini.

Wayforlight.eu

Més informació

arxivat sota: ,