noticies_news

Sou a: Inici / Actualitat / NOTÍCIES / noticies_news

noticies 2

ALBA I AUSE POSEN EN MARXA UNA ENQUESTA A USUARIS DE LLUM SINCROTRÓ

El Sincrotró ALBA i l'Associació d'Usuaris de Sincrotró d'Espanya (AUSE) han preparat una enquesta per conèixer quines són les necessitats científiques actuals i futures de la comunitat d'usuaris de sincrotró a Espanya.

Llegir més...

NOVA CONVOCATÒRIA D'EXPERIMENTS PER AL 2014

El Sincrotró ALBA obre la tercera convocatòria d'experiments. Aquests es realitzaran entre l'abril i el desembre de 2014 a les set línies de llum d'ALBA. La data límit per presentar una proposta és el 4 de novembre.

Llegir més...

UN PAS MES EN EL CONEIXEMENT DE LES NANOESTRUCTURES MAGNETIQUES DE COBALT

Una col·laboració internacional entre investigadors de la Nanjing University (Xina), el Max Planck Institute for Chemical Physics of Solids (Alemanya) i el Sincrotró ALBA ha descobert nous aspectes dels mecanismes magnètics microscòpics que es desenvolupen a les nanoestructures de cobalt. Els resultats d'aquesta recerca contribueixen a entendre millor l'anomenat sistema "exchange bias" utilitzat als dispositius magnètics d'emmagatzematge de dades. Aquest sistema permet construir discs durs més petits i amb major densitat de la informació.

Llegir més...

FINALITZA LA PRIMERA REUNIÓ D'USUARIS D'ALBA I LA VI REUNIÓ D'USUARIS DE SINCROTRÓ D'ESPANYA

Del 3 al 6 de setembre el Sincrotró ALBA ha acollit la seva primera trobada d'usuaris i la VI reunió d'usuaris de sincrotró d'Espanya (AUSE). Durant aquest esdeveniment, investigadors de diferents disciplines científiques han presentat els primers resultats obtinguts a ALBA i han debatut sobre les aplicacions i avantatges de l'ús de la llum sincrotró per a la ciència espanyola.

Llegir més...

APLICACIONS DE LA LLUM SINCROTRÓ PER A NANOCIÈNCIA I CARACTERITZACIÓ DE MATERIALS MOLECULARS

El 14 i 15 de novembre el Sincrotró ALBA organitza un workshop per fer difusió de les eines i capacitats analítiques que ALBA ofereix a les seves línies de llum. La inscripció a aquest esdeveniment, que tindrà lloc a les instal·lacions del Sincrotró ALBA, és gratuïta i les places són limitades a 50 participants.

Llegir més...

ALBA REUNEIX ELS USUARIS DE LLUM SINCROTRÓ DE TOTA ESPANYA

Del 3 al 6 de setembre, més de cent investigadors es reuneixen al Sincrotró ALBA amb motiu de la VI Reunió Nacional de l'Associació d'Usuaris de Sincrotró d'Espanya i la 1a Trobada d'Usuaris del Sincrotró ALBA. Durant aquests dies els investigadors tindran l'oportunitat de presentar els resultats de les seves investigacions i debatre sobre les diferents aplicacions que té la llum sincrotró.

Llegir més...

PRIMERA RESOLUCIÓ ATÒMICA D'ESTRUCTURES DE PROTEÏNES A L'ALBA

Els professors Julio Bacarizo i Ana Cámara-Artigas, de la Universidad de Almería, han resolt a nivell atòmic estructures de la proteïna Thr98Asp del domini SH3 de la quinasa c-Src unit al pèptid d’alta afinitat APP12. Es tracta de la primera resolució atòmica realizada al Sincrotró ALBA. La informació obtinguda en la línia de llum XALOC podria tenir implicacions en malalties com el càncer, la SIDA o l'osteoporosi.

Llegir més...

JOAN CASAS, NOU CAP DE LA DIVISIÓ D’ENGINYERIA

Des del proper 1 d'octubre, Joan Casas serà el nou cap de la divisió d'Enginyeria del Sincrotró ALBA.

Llegir més...

EL PRESIDENT DEL COMITÈ CIENTÍFIC D’ALBA, GUARDONAT AMB EL PREMI 2014 ACA PATTERSON

L'Associació Americana de Cristal·lografia (ACA) ha seleccionat el professor John R. Helliwell, president del Comitè Científic d’ALBA, com a guanyador del Premi 2014 ACA Patterson per les seves contribucions pioneres al desenvolupament d'instrumentació, mètodes i aplicacions de la radiació de sincrotró en la cristal·lografia macromolecular.

Llegir més...

EXPERTS ESPANYOLS EN ACCELERADORS ES REUNEIXEN AL SINCROTRÓ ALBA

A Espanya, la ciència i tecnologia d’acceleradors ha crescut considerablement en els darrers anys. El resultat ha estat el desenvolupament d’infraestructures nacionals, com el Sincrotró ALBA, i contribucions clau en diverses instal·lacions internacionals, com el CERN, ILC, IFMIF, o XFEL. ALBA ha acollit la primera reunió d’experts espanyols en acceleradors.

Llegir més...

EL SINCROTRÓ ALBA REP L’ALCALDE DE BARCELONA

L'alcalde de Barcelona, Xavier Trias, ha visitat avui les instal·lacions del Sincrotró ALBA. Durant la visita ha estat acompanyat pel President de la Comissió Executiva del Consorci del Sincrotró ALBA, Ramon Pascual, la directora d'ALBA, Caterina Biscari, i el Director Científic, Miguel Ángel García Aranda.

Llegir més...

NOU CAP DE DIVISIÓ Abr 25, 2013
NOU CAP DE DIVISIÓ

A partir de l'1 de maig David Fernández serà el nou cap de la divisió de Computing i Controls.

Llegir més...

INVESTIGADORS DEL VHIR I L'ICMAB-CSIC CAPTUREN LES PRIMERES IMATGES DE CÈL·LULES MARE ENDOTELIALS HUMANES AL SINCROTRÓ ALBA

Anna Rosell, del grup de recerca en Malalties Neurovasculars del VHIR, Anna Roig del Grup de Nanopartícules i Nanocomposites de l'Institut de Ciència de Materials de Barcelona (ICMAB-CSIC) i Eva Pereiro, responsable de la línia de llum Mistral al Sincrotró ALBA, han obtingut per primer cop imatges de cèl·lules endotelials progenitores humanes, utilitzant el microscopi de transmissió de raigs X (Transmission Soft cryo-X-ray Microscopy).

Llegir més...

ALBA I HENKEL SIGNEN UN ACORD DE COL·LABORACIÓ EN R+D

El Sincrotró ALBA aconsegueix amb aquest acord amb Henkel una de les seves grans fites: la col·laboració amb la indústria en recerca i desenvolupament al més alt nivell científic i tecnològic. Henkel és la primera empresa en signar un acord de col·laboració de R+D amb ALBA en matèria d'aplicacions industrials de las tècniques de sincrotró. Amb aquest acord Henkel potencia la seva ja ben demostrada capacitat en R+D i aposta per les capacitats del Sincrotró ALBA.

Llegir més...

ALBA I EL CERN SIGNEN UN ACORD

Al gener, el CERN i ALBA han signat dos acords de col·laboració.

Llegir més...

PRIMER DIA DE PORTES OBERTES A ALBA

ALBA, el sincrotró espanyol, va celebrar el passat 15 de desembre el seu primer dia de portes obertes. Més de 1000 persones, majoritàriament de Barcelona i municipis propers, van visitar ALBA.

Llegir més...