noticies_news

Sou a: Inici / Actualitat / NOTÍCIES / noticies_news

noticies 2

DISPONIBLE UN NOU NÚMERO DE LA REVISTA ALBA NEWS

Inclou notícies científiques, col·laboracions amb la indústria, desenvolupaments tecnològics, activitats de divulgació i les darreres novetats del Sincrotró ALBA. En aquest número, entrevistem a la presidenta d’AUSE. Gaudiu de la lectura!

Llegir més...

ALBA CONTRACTA A 10 JOVES A TRAVÉS DEL PROGRAMA "EMPLEO JOVEN SUB-30"

Avui s'incorporen 10 persones menors de 30 anys a l'equip del Sincrotró ALBA gràcies a la resolució de concessió d'ajuda a l'ocupació jove en R+D+i del Ministeri d'Economia i Competitivitat (MINECO). Treballaran en les seccions d'enginyeria, computació, acceleradors, experiments, seguretat i oficina de l'usuari.

Llegir més...

CLAUSURA DE L'ANY INTERNACIONAL DE LA LLUM A MADRID

El passat 24 de novembre el Consell Superior de Investigacions Científiques (CSIC) va acollir l'Acte de Clausura de l'Any Internacional de la Llum on van assistir reconeguts acadèmics i empresaris relacionats amb la llum i les seves tecnologies.

Llegir més...

GRAN ASSISTÈNCIA DE PÚBLIC A L'ALBA OPEN DAY

El passat dissabte 21 de novembre, 1.903 persones van assistir a la Jornada de Portes Obertes del Sincrotró ALBA. Per quart any consecutiu, la cita es consolida com una activitat d'èxit entre les famílies i el públic general. Enguany les activitats estaven relacionades amb l'Any Internacional de la Llum 2015.

Llegir més...

L'AJUNTAMENT DE CERDANYOLA DEL VALLÈS VISITA EL SINCROTRÓ ALBA

Una delegació de l'ajuntament de Cerdanyola del Vallès, on es troba ubicat el Sincrotró ALBA, ha visitat avui les seves instal·lacions. Durant la visita han estat acompanyats per la directora, Caterina Biscari, i el cap d'Acceleradors, Francis Pérez.

Llegir més...

EL FEIX D'ELECTRONS D'ALBA DETECTA I CORREGEIX LA SEVA POSICIÓ DESPRÉS DEL TERRATRÈMOL DE L'ALT EMPORDÀ

La matinada del 29 d'octubre la xarxa de monitors de posició del complex d'acceleradors d'ALBA va detectar l'activitat sísmica que va tenir lloc a la comarca de l'Alt Empordà i va corregir els seus valors restablint la posició del feix.

Llegir més...

RESERVA LES TEVES ENTRADES PER A L'ALBA OPEN DAY 2015

El dissabte 21 de novembre el Sincrotró ALBA celebra la Jornada de Portes Obertes, on els seus científics i tècnics explicaran als visitants què és un sincrotró, com funciona i per a què serveix. La visita inclou un recorregut per la instal·lació, demostracions, jocs, conferències i activitats per a totes les edats.

Llegir més...

PUBLICADA LA MEMÒRIA ANUAL DE 2014

El Sincrotró ALBA ha publicat la seva memòria anual corresponent al 2014. Aquest document inclou resultats científics, informes de les divisions, acords de col·laboració, etc.

Llegir més...

S'ENTREGUEN ELS PREMIS 2014 DE LA DIVISIÓ D'EXPERIMENTS

Els guanyadors dels premis van fer una breu descripció dels resultats obtinguts durant la cerimònia que va tenir lloc el 5 d'octubre.

Llegir més...

NOVA CONVOCATÒRIA DE PRÀCTIQUES ACADÈMIQUES EXTERNES

De l'1 al 26 d'octubre, els estudiants universitaris interessats en realitzar pràctiques acadèmiques externes al Sincrotró ALBA poden sol·licitar una plaça.

Llegir més...

EL SINCROTRÓ ALBA APROPA LA CIÈNCIA A LA CIUTAT

El divendres 25 de setembre es va celebrar la 10ª edició de la festa europea 'la Nit Europea de la Recerca' a Cerdanyola del Vallès. Prop de 650 persones van gaudir de les activitats de divulgació gratuïtes organitzades pel Sincrotró ALBA en commemoració de l'Any Internacional de la Llum.

Llegir més...

CREIXEN LES PROPOSTES D'EXPERIMENTS A L'ALBA

A la darrera convocatòria d'experiments, el Sincrotró ALBA ha rebut un total de 205 propostes per al període gener-juny 2016.

Llegir més...

LA REINA D'ESPANYA PRESIDEIX EL COMITÈ D'HONOR DE L'ANY INTERNACIONAL DE LA LLUM 2015

Des de gener de 2015, aquesta celebració - en la que participa el Sincrotró ALBA - ha impulsat al voltant de 200 activitats a tota Espanya. Es preveu que tinguin una repercussió en més d'un milió de persones.

Llegir més...

LA LLUM DE SINCROTRÓ PERMET VEURE LA IMANTACIÓ DE CAPES MAGNÈTIQUES ENTERRADES

A ALBA, un grup d'investigadores ha aconseguit visualitzar i analitzar en detall les propietats i defectes magnètics de materials a escala nanomètrica. Els resultats s'han publicat a Nature Communications.

Llegir més...

FABRIQUEN NANOESTRUCTURES DE FERRITA DE COBALT ULTRAFINES I D’ALTA QUALITAT

Científics del CSIC i el Sincrotró ALBA han obtingut i caracteritzat aquest material amb un gruix nanomètric. El treball, publicat a "Advanced Materials", té aplicacions en espintrònica.

Llegir més...

CONVOCATÒRIA PER A LA CONTRACTACIÓ DE JOVES A ALBA

Amb l'objectiu de rebre candidatures per cobrir un ajut sol·licitat al Ministeri d'Economia i Competitivitat, ALBA obre una convocatòria per seleccionar a joves menors de 30 anys. A l'espera de la resolució definitiva del Ministeri, s'amplia el termini de manera que les persones interessades poden presentar la seva sol·licitud fins al 4 de novembre del 2015 (inclòs).

Llegir més...

NOVA CONVOCATÒRIA D’EXPERIMENTS PER AL 2016

ALBA obre fins el 7 de setembre la nova convocatòria d'experiments. Els experiments assignats tindran lloc entre gener i juny del 2016, a excepció de les propostes de MX BL13-XALOC que cobriran tot l'any 2016.

Llegir més...

MÉS DE 120 USUARIS DE LLUM DE SINCROTRÓ ES REUNEIXEN A ALBA

Del 16 al 19 de juny s'ha celebrat a les instal·lacions del Sincrotró ALBA el VII congrés d'AUSE (l'associació d'usuaris de sincrotró d'Espanya) i la II reunió d'usuaris d'ALBA.

Llegir més...

CORRECCIÓ DE L'ÒRBITA A L'ANELL D'EMMAGATZEMATGE FINS A 200 Hz

ALBA ha implementat recentment el sistema "fast orbit feedback" (FOFB) a l'anell d'emmagatzematge per corregir l'òrbita del feix d'electrons. Aquest sistema augmentarà l'estabilitat del feix de fotons fins a 200 Hz, millorant la qualitat dels experiments.

Llegir més...

EuroCirCol- UN PROJECTE PER ENFORTIR EL LIDERATGE EUROPEU EN FÍSICA DE PARTÍCULES

L'1 de juny va tenir lloc l'inici d'EuroCirCol, el projecte europeu que forma part de l'estudi del FCC que desenvoluparà el disseny conceptual per a un col·lisionador d'hadrons a la frontera de l'energia. ALBA és un dels 16 socis que participa en aquest projecte.

Llegir més...

SENER I EL SINCROTRÓ ALBA FIRMEN UN ACORD DE TRANSFERÈNCIA TECNOLÒGICA

L'empresa d'enginyeria i construcció SENER i el Sincrotró ALBA han firmat un acord per a comercialitzar una solució tecnològica desenvolupada a ALBA. Es tracta d'un sistema per a corbar miralls de raigs X que ofereix una major precisió a un preu competitiu.

Llegir més...

EL SINCROTRÓ ALBA AL COSMOCAIXA

El 20 de maig s'ha estrenat una nova exposició sobre el Sincrotró ALBA al Cosmocaixa, el museu de la ciència de Barcelona de l'Obra Social ”la Caixa”.

Llegir més...

JOHN R. HELLIWELL REP EL PREMI MAX PERUTZ

El 8è premi Max Perutz de l'Associació Europea de Cristal·lografia ha recaigut en John R. Helliwell, anterior president del comitè científic d'ALBA, en reconeixement a la seva llarga i exitosa carrera professional.

Llegir més...

APLICACIONS DE LA LLUM SINCROTRÓ EN LA INDÚSTRIA FARMACÈUTICA

Més de quaranta persones han participat a la jornada organitzada pel Sincrotró ALBA per a les empreses farmacèutiques. Durant l’esdeveniment els assistents han pogut conèixer l’estat de l’art de les tècniques disponibles així com els avantatges que suposa la llum sincrotró per al desenvolupament i millora dels fàrmacs.

Llegir més...

EL SINCROTRÓ ALBA VA ESTAR PRESENT AL NOVUM DE BARCELONA

El dissabte 25 d'abril el Sincrotró ALBA va participar al NOVUM, la novena edició del festival de ciència, tecnologia i innovació de la ciutat de Barcelona.

Llegir més...

NOU NÚMERO DE LA REVISTA ALBA NEWS

Inclou un reportatge especial sobre MIRAS, la nova línia de microespectroscopia d'infrarrojos d’ALBA, i notícies científiques, col·laboracions amb la indústria, activitats de divulgació i les darreres novetats del Sincrotró ALBA. Gaudiu de la lectura!

Llegir més...

CONCERT A LA NAU DEL SINCROTRÓ ALBA

El 19 d'abril la Jove Orquestra de Cerdanyola (JOC) va organitzar un concert a les instal·lacions del Sincrotró ALBA. L'esdeveniment va reunir unes 600 persones que pogueren gaudir de la música d'Edward Elgar, Jean Sibelius i Edvar Grieg.

Llegir més...

COM AJUDA LA LLUM DE SINCROTRÓ AL DESENVOLUPAMENT I MILLORA DELS FÀRMACS?

El proper 7 de maig el Sincrotró ALBA organitza una jornada dirigida a empreses de la indústria farmacèutica amb l’objectiu de mostrar les capacitats analítiques de la instal·lació. La inscripció a l’esdeveniment – d’accés gratuït – finalitza el 4 de maig.

Llegir més...

CATERINA BISCARI REP EL GUARDÓ FEMTALENT 2015

En reconeixement a la seva trajectòria professional, Caterina Biscari ha estat distingida avui amb el guardó FemTalent 2015. FemTalent promou la igualtat de gènere i el talent femení.

Llegir més...

VISUALITZEN EL PROCÉS DE TRENCAMENT DE LA DOBLE HÈLIX DE L'ADN

Per primera vegada, investigadors del Centro Nacional de Investigaciones Oncológicas Carlos III (CNIO) han pogut observar el trencament de la doble hèlix de l'ADN. S'han dut a terme estudis de cristal·lografia de raigs X a ALBA i al SLS. Els resultats s'han publicat a Nature Structural & Molecular Biology.

Llegir més...